Terapia cu remedii florale Bach
Cuvinte cheie: Badila
Terapia cu remedii florale Bach
Fabrica de Bani
Vezi comentariile! Tipareste! Trimite unui prieten!

11 aprilie 2009

In studioul nostru a fost invitata dna Carmen Badila, specialista in terapia cu remedii florale Bach. Am rugat-o sa ne spuna ce este aceasta terapie, cum se prepara si cum se folosesc remediile.

Puteti urmari inregistrarea interviului AICI sau pe pagina de Home la Interviul zilei - arhiva. Puteti citi mai jos extrase din interviu, care rezuma explicatiile dnei Carmen Badila.

Carmen Badila: Terapia cu remedii florale Bach se refera la vindecarea emotiilor negative. Dr Edward Bach (care a trait in Marea Britanie, la sfarsitul secolului XIX - inceputul secolului XX) a ajuns la concluzia ca de fapt, cauza reala a tuturor bolilor, suferintelor si neputintelor noastre se afla la nivel mental emotional, cum spunea el, in dizarmonia dintre minte si suflet.

De regula, oamenii se trezesc cam dupa 30 de ani, cam asta este varsta la care ne dam seama ca mai exista si altceva in afara de ceea ce se vede foarte clar si ce putem pipai ; mai exista ceva la nivel subtil, mintea – se manifeste la nivel subtil, sufletul, desi nimeni nu a putut sa-l releve in pan material.
Terapia Bach se adreseaza tocmai readucerii in armonie a mintii cu sufletul.

Cum a ajuns dr. Bach sa elaboreze aceasta metoda de trataament?
Inca din copilarie, Edward Bach a fost impresionat de suferinta celor multi. Cam de la 12 ani a manifestat dorinta de a ajunge vindecator. A avut gandul ca el trebuie sa gaseasca ceva ce Dumnezeu a lasat la indemana oricui, astfel ca oamenii sa poata beneficia de acest lucru si sa-si mentina sanatatea.

A hotarat ca trebuie sa studieze medicina pentru a sti ce se cunostea pana in momentul respectiv. A inceput facultatea de medicina la Birmingham, a incheiat-o la Londra, a lucrat si in spitale, dar a ramas uimit si nemultumit vazand ca medicii nu iau in consideratie deloc felul subiectiv sau personal de manifestare a fiecaruia si nu tineau cont de contextul in care se afla pacientul in momentul in care a intervenit suferinta lui.

S-a convins ca medicina alopata nu este pentru el. A descoperit homeopatia. I s-a parut fosrte interesant si a crezut ca asta este drumul si s-a dedicat homeopatiei – a lasat in urma sa 7 nosode homeopate care corespund la 7 tipologii de persoane, de manifestari ale temperamentelor persoanelor, vizavi de flora intestinala. Aceeasi idee o avea si Hanneman, ca in functie de flora intestinala predominanta se manifesta persoana, ca temperament. Si-a dat seama insa ca un om simplu nu poate avea acces la o astfel de terapie – o consultatie homeopata si atunci era scumpa, si acum este scumpa, pentru ca necesita foarte multa cunoastere, experienta, foarte mult studiu – exista o paleta foarte mare de remedii homeopate. Si atunci s-a gandit ca trebuie sa caute altceva in natura, care sa fie mult mai aproape de om, usor de folosit si chiar sa se poata autoadministra, sa nu fie nevoie de cunostinte medicale. S-a hotarat sa inceapa sa cercetaze in domeniul vegetal, sa caute echivalentele celor 7 nosode intestinale, in plan vegetal. Se pare ca nu intamplator a gasit cele 38 de remedii care au fost impartite in 7 grupe – pana la urma a ramas ceva, n-a trecut degeaba prin homeoptie.

Cum le-a descoperit ? A citit foarte mult despre fitoterapie. Cauta sa gaseasca plantele pe care sa le armonizeze cu personalitatea persoanelor. A avut o revelatie, intr-o dimineata: si-a dat seama ca roua care se gaseste pe petalele florii, de fapt, inmagazineaza toata informatia de care avem nevoie pentru a fi benefica organismului, iar razele soarelui nu fac decat sa impregneze informatia – asa cum reusesti sa stochezi informatia pe CD sau pe DVD. Mai tarziu s-a demonstrat – japonezul Emoto a studiat informatia si apa si sustine ceea ce incerca dr Bach sa demostreze, faptul ca apa este un support al memoriei, reuseste sa stocheze informatie. Iar terapia Bach, ca si homeopatia, sunt terapii informationale.

Ce a facut dr Bach ? A colectat roua de pe florile care lui ii spuneau ceva – ajunsese sa aiba si calitati de medium si cand lua in palma o floricica, o plantuta, putea sa intre in rezonanta cu ea si sa cam simta la ce ar fi buna. A preparat cateva remedii, la inceput, din aceasta roua si a avut destul de mult succes cu aceste remedii. Remediile au fost pentru frica, pentru stare de visare si pentru graba – Empatiens, Mimulus si apoi Clematis.

A renuntat definitiv la medicina alopata, s-a retras undeva la tara, unde si-a propus sa studieze in continuare reactiile oamenilor si sa ofere acest tratament cu roua de flori, gratuit, la vremea aceea. In timp, a mai descoperit cateva remedii. Banii s-au imputinatminsa si s-a retras la Mont Vernon, in New Hampshire, si-a cumparat o casuta mica cu o curte generoasa – casuta astazi este sediul Fundatiei Bach.

Cineva care vrea sa le foloseasca, cum se descurca ?
Cum si le procura ? Ceva mai greu. De curand a aparut un site pe net – Agapios, sau ceva de genul asta, in limba romana, si se pot comanda pe net. Nu exista in farmacii inca si nici in reteaua de Plafar.

Cum se folosesc ? Cel mai dificil pas este alegerea. Este greu sa alegi singur. Ele iti vor folosi, nu-ti vor face rau, este o terapie nontoxica, dar te ajuta prea putiun sau nu te ajuta la ceea ce pe tine te intereseaza, de aceea este bine, la inceput, sa recurgi la un sfatuitor, la cineva care sa te indrume. Pe masura ce vorbesti (cu persoana care este specializata) constientizezi niste aspecte ale tale de care poate nu-ti dai seama.

E de retinut ca remediile Bach potenteaza orice tratament alopat sau natural, fac sa fie eficient tratamentul respectiv.

Dna Carmen Badila a explicat si de ce sunt atat de putine persoane specializate in folosirea acestei terapii in Romania (numai doua persoane recunoscute de fundatia Bach) : cursurile Fundatiei, pe 3 nivele, se termina cu un examen foarte exigent, urmat de o lucrare scrisa – dupa ce ai luat examenul - despre filosofia lui Bach si persoana ta, care trebuie sa cuprinda niste principii ale tale, cum se reflecta filosofia lui Bach in principiile tale si aceasta lucrare este partea cea mai grea.

Cum se prepara remediile ?
Metoda care consta in a culege roua era foarte laborioasa. Bach a recurs la metoda soarelui : la inceputul verii, recolta plantele intr-un bol cu apa proaspata de izvor – fara sa le atinga, fara ca florile sa aiba nicio influenta informationala – si le lasa cateva ore la soare, pana paleau ; filtra si amesteca jumatate-jumatate cu cognac – si asta se numeste tinctura mama. Si azi se prepara la fel. Intr-o sticluta cu remediu sunt puse doar 2 picaturi din tinctura mama si in rest este cognac – cognacul este pentru a conserva informatia.

Primele 20 de remedii au fost preparate prin metoda soarelui. Mai tarziu, dr Bach a mai gasit inca 18 remedii, insa cele 18 au fost preparate din flori ale arborilor si aceste floricele infloreau prea devreme primavara, energia soarelui nu era suficient de puternica si atunci dr Bach a recurs la metoda fierberii. In rest, se proceda la fel, dar in loc sa stea la soare, se fierbea apa.

Si persoanele care nu pot bea alcool pot folosi remediile Bach. La sfarsitul anului 2008 au fost preparate remedii care sunt fara alcool, hidroglicerinate. Dar pot folosi si remediie cu alcool: o data ce pui alcool in apa fierbinte, alcoolul se evapora. Remediile se pot pune si in ceai, si in mancare, se dau si la animale, se folosesc si pentru plante. Aceleasi remedii se folosesc pentru orice fiinte vii. Exista insa un curs separat pentru cei care vor sa trateze animale.


Comentarii:

Antonela la 29 martie 2014 02:36

Unde se gaseste tinctura?plafar


gabi la 19 aprilie 2013 14:56

vai vai cate am incercat. metoda silva, metoda iertarii, terapia respiratiei… cam la toate am inteles ca apar rezultate asa in cateva luni daca practici cum trebuie etc. cand, cum, unde??!? na, intr-un final am dat peste eliminarea stresului http://www.brainsync.ro/magazin/eliminarea-stresului/ ce poate fi mai frumos decat sa-ti pui casti pe urechi, sa stai juma de ora si sa nu trebuiasca sa faci nimic… sa vezi relaxare inca de la prima ascultare… nu am crezut pana nu am simtit-o pe pielea mea. acum, culmea gasesc si cum si unde si cand sa fac diverse pentru mine ;)


Paraschiv la 27 august 2012 14:15

Buna ziua,
Tratament cu esente florale Bach, se face cu succes la SOMAVITA, telefon 0213120602.Acolo se face vizualizarea aurei energetice si un tratament tintit pe afectiunea depistata.Eu m-am tratat pentru atacuri de panica , eram disperat, iar acum ma simt f. bine.Cabinetul se afla in Bucuresti si faceti programare la telefon.
O alternativa ar fi sa mergeti la Plafar; acolo gasiti esentele florale si un ghid cu tipul de esenta (numerotat) si afectiunile la care se aplica .Se pot cumula pana la max. 6 esente, sunt sticlute cu dop picurator, totul este explicat in pliant.Aici este vorba de autotratament .
Un tratament la Somavita, cu vizualizare si sticluta de esente, a costat 60 lei.
O singura sticluta cu un tip de esenta, la Plafar, costa in jur de 30 lei.


Mariana la 28 februarie 2012 09:59

Buna ziua, as dori si eu remedii prt.anxietate, stari de panica accentuate etc., dar nu stiu de unde sa le procur, va rug mult ajutati-ma, sunt din Bucuresti acesta este tel. 0766202893 . Va multumesc din suflet.


Elena la 27 decembrie 2011 19:54

as dori sa gasesc un specialist care imi poate recomanda aceste remedii in orasele Sibiu sau Brasov, ma puteti ajuta cu aceste informatii?
multumesc


Viorica la 02 mai 2011 12:29

Curs Nivel 1 Remedii Florale Bach

Cursurile se desfasoara sub girul NelsonsBach si sunt recunoscute de catre Fundatia Dr. Edward Bach cu sediul la Mount Vernon prin acordarea de Certificate of Attendance level 1.

Obiectivele cursului

* Studiul amanuntit al combinatiilor Rescue Remedy si Rescue Cream.
* Informatii detaliate despre fiecare dintre cele 38 de remedii florale Bach.
* Studii de caz si exemple concrete.
* Prezentarea filozofiei si scurta biografie a Dr. Ed. Bach.
* Modalitati de preparare si administrare corecta (inclusive pentru plante si animale).

Certificare

Cursul se finalizeaza fiecare cu Certificate of Attendance. Pentru a obtine fiecare certificarea este necesara particparea integrala la fiecare curs.
Cursurile sunt aprobate de catre Dr. Edward Bach Foundation si se desfasoara in Romania sub girul NelsonsBach.
Prin intermediul Bach International Educational Programme, Dr. Ed. Bach Foundation dezvolta cursuri pe 3 nivele intre care acestea sunt primele 2. Cine doreste sa urmeze nivelul 3 trebuie sa fi urmat pe celelalte doua in prealabil, iar cine doreste sa participle la nivelul 2 este conditionat de asistarea la nivelul 1 (cursuri agreate de Fundatia Dr. Ed.Bach).
Acest curs este recunoscut de catre Dr. Ed. Bach Foundation prin Certificate of Attendance.
Standardul si structura acestor cursuri sunt aceleasi, oriunde in lume sunt sustinute de un trainer agreat. Certificarile obtinute in urma participarii la nivelele 1 si 2 sunt la fel oriunde in lume se defasoara cursul daca este aprobat de Dr. Edward Bach Foundation.

Durata cursului: un weekend de la 9.30 la 17.30. Numarul de participanti este limitat la maximum 10.

Taxa de participare:

* L1 - echivalent a 120 Euro

Data cursului: 11 - 12 Iunie 2011

Locatia: Clinica TerapiaM, Bucuresti
Inscrierea: A fi inscris inseamna a cere acordul telefonic instructorului de curs, inainte de a depune un avans de 100ron cu minim 8 zile inainte de inceperea cursului.

Important: Doritorii care vor apare dupa epuizarea locurilor pot sa se inscrie pentru urmatorul curs. Multumesc pentru intelegere

Relatii suplimentare de luni pana sambata la tel. 0740.538.123 intre orele 8-10 a.m. si 19-22 sau prin e-mail: carmen_homeo@yahoo.com

Instructor curs Carmen Elena Badila -Terapeut terapii complementare, psiholog
Bach Flower International Registered Pactitioner acreditata de catre Dr. Ed. Bach Foundation si membra a acestei fundatii din noiembrie 2004 Bach Trainer - nivelele 1 si 2.
Inclusa pe lista Practicienilor publicata pe www.bachcentre.com


dumitrache aurelia la 20 martie 2011 09:50

as dori si eu remedii pentru anxietate, stari de panica, etc. dar nu stiu de unde sa le procur.va rog ajutati-ma telefon 075 307 45 71 multumesc


Alina la 10 martie 2011 21:16

Buna seara. Deoarece am citit aici ca exista persoane care s-au tratat de endometrioza prin homeopatie si remedii florale Bach, va rog sa-mi indicati o persoana specializata in aceste terapii.
Mentionez ca sunt din Timisoara. Va multumesc !TATARU_MARGA_ALINA la 30 septembrie 2010 14:30

La ce adresa sa vin si costa ceva???Dr nu va suparatii ce reprezentatii mai clar...


maria trifescu la 26 iulie 2010 11:29

BUNA ZIUA!
Si eu am urmat aceasta terapie pentru stari sufletesti proaste,o depresie ,,de menopauza ,,,un atac de panica.Rezultatele sunt spectaculoase!chiar sunt hotrarata sa fac aceste cursuri ca la randul meu sa ajut si alte persoane.

Incercati si veti vedea si voi!
Sanatate si voie buna!
Marilena


Daniela la 07 iunie 2010 13:09

Buna. Am trecut si eu prin calvarul acestui diagnostic - endometrioza. Am apelat la acest tip de tratament si dupa 1 luna si jumatate medicul a ramas fara cuvinte. M-a intrebat ce am facut si i-am spus ca am folosit un tratament homeopatic si unul de remedii florale Bach. A ramas surprins...Eu am invins acest diagnostic!!!


Alexandra la 07 iunie 2010 12:34

Buna ziua,
Am auzit ca se poate trata si endometrioza. Este adevarat?
Astept raspunsul dvs, este singura mea solutie in acest moment.
Multumesc


dani la 23 mai 2010 14:40

unde gasesc acest remediu mimulus guttatus cretisoara?va rog frumos ,am nevoie de el si nu stiu de unde sa-l caumpar?mentionez ca locuiesc in ploiesti dar l-as putea procura si din bucuresti si la ce pret?multumesc


Andrei Elena Viorica la 14 decembrie 2009 00:48

buna seara! Am cumparat cateva remedii din Plafar Bucuresti, dar nu sunt sigura ca este chiar exact ce am nevoie si de aceea as dori sa-mi recomandati o persoana specializata in foosirea acstei terapii si alegerea remediilor.va multumesc!


Gabi Sirbu la 22 mai 2009 18:38

Buna ziua. Din pacate, noi nu avem cunostinta de existenta unei asemenea clinici la Sibiu. Daca va intereseaza tratamentul cu remedii florale, va sugeram sa-i scrieti pentru informatii suplimentare dnei Carmen Badila la adresa carmen_homeo@yahoo.com


Lupu la 18 mai 2009 12:55

Buna ziua,sunt foarte interesata de tratamentul cu roua florilor si as vrea sa stiu daca la Sibiu este clinica cu acest tratamen.Asa am inteles ca acolo este singura clinica din Romania cu tratament din roua de flori! Va multumesc si astept un raspuns


Adauga un comentariu:
 
Nume:  
Email:    
Cod verificare:  
Comentariu:  Cauta in site

Alte stiri din domeniu

Sperante pentru vaccin anti-malarie

Avem un 'Centru al pesimismului'

Saloanele de bronzat, un pericol

Alearga si vei trai mai mult!

Cum sa slabesti dormind


Curs valutar

1 EUR = 4.433 RON
1 USD = 3.3098 RON
1 GBP = 5.5705 RON


Termeni si conditii | Contact | モンクレール ダウン UGG ブーツ RSS Feed
(5.109)

シャネル 財布 コーチ アウトレット グッチ 財布 ルイヴィトン 財布 プラダ バッグ