Proiect pentru protejarea Padurii Letea si a cailor semi-salbatici
Cuvinte cheie: Letea cai
Proiect pentru protejarea Padurii Letea si a cailor semi-salbatici
Fabrica de Bani
Vezi comentariile! Tipareste! Trimite unui prieten!

21 ianuarie 2011

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) intentioneaza sa realizeze un proiect pentru protejarea cailor semi-salbatici din Rezervatie si a uneia dintre cele mai vechi arii naturale strict protejate din Romania, Padurea Lete, transmite Agerpres (21 ianuarie).

Guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu, a declarat, vineri, ca in momentul de fata in Delta exista intre 2.000 si 4.000 de cai salbaticiti, dintre care localnicii detin circa 1.000 de exemplare, intregul efectiv de cabaline afectand Padurea Letea. Proiectul ar consta in crearea intr-un spatiu exterior padurii, dar asemanator acesteia, a unei zone securizate, care sa impiedice cabalinele sa paraseasca aria, dar sa lase posibilitatea vizitatorilor sa le vada.

Problema cailor crescuti in stare de semi-salbaticie in Delta Dunarii este una veche. La initiativa conducerii Directiei Silvice Tulcea, care a reclamat ca aceste cabaline distrug zonele impadurite in judet, in aprilie 2009 s-a infiintat un grup de lucru pentru rezolvarea acestui aspect.

In ciuda numeroaselor proiecte anuntate de diferite organizatii neguvernamentale, niciunul dintre ele nu a fost pus in practica, efectivul de cai salbatici fiind estimat de unii cercetatori la 3.450. Conform declaratiilor din 2006 ale conducerii Directiei Sanitar-Veterinare, 80% dintre aceste animale ar fi bolnave de anemie infectioasa, in 2010 numarul cailor semi-salbaticiti bolnavi de anemie, dar care au proprietari, reducandu-se la zero.

Caii salbatici din Delta se pare ca sunt urmasii cailor eliberati in anii 1980 de seful unei ferme zootehnice din Sfantu Gheorghe care exporta animale in Italia. Caii ar fi trebuit sa fie ucisi pentru a elimina focarul de febra aftoasa, insa sefului fermei de la acea vreme i s-a facut mila de animale si le-a dat drumul in Delta.

Conform ARBDD, Academia Romana a declarat Padurea Letea arie protejata in 1938, aceasta fiind a doua rezervatie din Romania dupa Muntii Retezat.

Padurea Letea este caracterizata prin abundenta plantelor agatatoare care se incolacesc pe arbori, dand aspectul unei paduri tropicale, speciile rare de plante, animale si insecte constituind un punct de atractie in plus pentru turistii care ajung in aceasta zona.


Comentarii:

Brinzila Carmen la 01 iunie 2011 10:51

TREZITI-VA FRATILOR ! De ce trebuie sa asteptati sa fiti rugati? Unde este constiinta voastra? De ce trebuie intotdeauna sa asteptam ajutoare? Asa o sa ramanem goi, despuiati de tot ce avem, copiilor nostri nu le ramane nimic! Unde sunt mintile sclipitoare de inteligenta ale romanilor, care se descurca in orice situatie? FACETI LOC PENTRU TINERII CARE SUNT CONVINSA CA VOR GASI SOLUTII IEFTINE SI FARA AJUTORUL STRAINILOR !!!!


Magnolia la 18 mai 2011 21:42

Terminati cu acest masacru ! Fiti Oameni, salvati-i !
Save the horses !


monica russo la 18 mai 2011 18:55

please save the horses and their freedom, save the beauty and good


monica russo la 18 mai 2011 18:55

please save the horses and their freedom, save the beauty and good


Anca la 18 mai 2011 14:11

Aveti inima! Salvati-i! Chiar nu va ganditi ce atrageti asupra voastra prin uciderea lor, direct sau indirect? Daca nu va e teama de pacat, ganditi-va ca poate si copiii vostri vor plati aceste pacate. Aveti mila!
Anca


Verena Gredler la 18 mai 2011 10:18

PLEASE PLEASE PLEASE - save the horses!!!!


Patty Kuhner la 18 mai 2011 01:33

Please help the horses instead of abusing and being cruel. They have feelings and know what is going on.


Nadja Boethin la 17 mai 2011 22:06

STOP THIS ANIMAL CRUELTY!!!


Adauga un comentariu:
 
Nume:  
Email:    
Cod verificare:  
Comentariu:  Cauta in site

Alte stiri din domeniu

Taifunul Nakri ameninta Japonia

Depozite neconforme de deseuri, inchise

Ploile continua pana vineri

Cod Rosu - pana vineri

Cod Portocaliu in 3 judete


Curs valutar

1 EUR = 4.433 RON
1 USD = 3.3098 RON
1 GBP = 5.5705 RON


Termeni si conditii | Contact | モンクレール ダウン UGG ブーツ RSS Feed
(1.672)

シャネル 財布 コーチ アウトレット グッチ 財布 ルイヴィトン 財布 プラダ バッグ