Probleme ale turismului romanesc
Cuvinte cheie: ANAT probleme turisti
Probleme ale turismului romanesc
Fabrica de Bani
Vezi comentariile! Tipareste! Trimite unui prieten!

29 noiembrie 2011

Lipsa unei promovari corespunzatoare pe plan intern a programelor turistice si fiscalitatea prea ridicata sunt principalele probleme cu care se confrunta in prezent turismul romanesc, au sustinut marti, la Pitesti, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), transmite Agerpres (28 noiembrie).

"Aceste programe nu sunt cunoscute la nivel national si asta ar fi sarcina ministerului, sa explice turistului roman ca a inceput 'Litoralul pentru toti' sau ca maine incepe programul 'O saptamana la munte' si costa 300 de lei", a declarat presedintele ANAT, Corina Martin.

"In plus sunt dificultati legislative, taxe, fiscalizare. Ne comparam deseori cu bulgarii, dar bulgarii au TVA de 9% pe tot ceea ce inseamna turism, noi nu avem decat la cazare. La ei si agentiile de turism au 9%, noi nu avem", a apreciat, la randul sau, presedintele ANAT Sud Muntenia, Adrian Voican.

O reducerea a TVA, cel putin la vacantele vandute de agentiile de turism pentru destinatii din Romania, ar impulsiona turismul intern, cred reprezentantii ANAT. Pe langa acordarea unor facilitati fiscale, ei cer si o orientare a actiunilor de promovare catre consumatorii interni, care sunt cei mai numerosi.

"Exista bani pentru promovarea brandului (...), dar ei se adreseaza 99% pe piata externa. Realitatea este ca peste 80% dintre turistii din Romania sunt romani si foarte putini straini. Deci nu poti sa ignori o piata de turisti romani pentru destinatiile romanesti, pentru ca hotelierul traieste din banii care vin, nu conteaza ce fel de turisti ii vin", a argumentat Adrian Voican.

Afirmatiile au fost facute la intalnirea bianuala a membrilor ANAT din regiunea Sud Muntenia, desfasurata la Pitesti.Adauga un comentariu:
 
Nume:  
Email:    
Cod verificare:  
Comentariu:  Cauta in site

Alte stiri din domeniu

Turism: destinatii preferate de 1 Mai

Constanta, in loc de Odesa

Turismul scoate Grecia din recesiune

Schimbari pentru agentiile de turism

Zi dedicata Deltei Dunarii la CE


Curs valutar

1 EUR = 4.4625 RON
1 USD = 3.2273 RON
1 GBP = 5.4183 RON


Termeni si conditii | Contact | モンクレール ダウン UGG ブーツ RSS Feed
(1.625)

シャネル 財布 コーチ アウトレット グッチ 財布 ルイヴィトン 財布 プラダ バッグ