Probleme ale turismului romanesc
Cuvinte cheie: ANAT probleme turisti
Probleme ale turismului romanesc
Fabrica de Bani
Vezi comentariile! Tipareste! Trimite unui prieten!

29 noiembrie 2011

Lipsa unei promovari corespunzatoare pe plan intern a programelor turistice si fiscalitatea prea ridicata sunt principalele probleme cu care se confrunta in prezent turismul romanesc, au sustinut marti, la Pitesti, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), transmite Agerpres (28 noiembrie).

"Aceste programe nu sunt cunoscute la nivel national si asta ar fi sarcina ministerului, sa explice turistului roman ca a inceput 'Litoralul pentru toti' sau ca maine incepe programul 'O saptamana la munte' si costa 300 de lei", a declarat presedintele ANAT, Corina Martin.

"In plus sunt dificultati legislative, taxe, fiscalizare. Ne comparam deseori cu bulgarii, dar bulgarii au TVA de 9% pe tot ceea ce inseamna turism, noi nu avem decat la cazare. La ei si agentiile de turism au 9%, noi nu avem", a apreciat, la randul sau, presedintele ANAT Sud Muntenia, Adrian Voican.

O reducerea a TVA, cel putin la vacantele vandute de agentiile de turism pentru destinatii din Romania, ar impulsiona turismul intern, cred reprezentantii ANAT. Pe langa acordarea unor facilitati fiscale, ei cer si o orientare a actiunilor de promovare catre consumatorii interni, care sunt cei mai numerosi.

"Exista bani pentru promovarea brandului (...), dar ei se adreseaza 99% pe piata externa. Realitatea este ca peste 80% dintre turistii din Romania sunt romani si foarte putini straini. Deci nu poti sa ignori o piata de turisti romani pentru destinatiile romanesti, pentru ca hotelierul traieste din banii care vin, nu conteaza ce fel de turisti ii vin", a argumentat Adrian Voican.

Afirmatiile au fost facute la intalnirea bianuala a membrilor ANAT din regiunea Sud Muntenia, desfasurata la Pitesti.Adauga un comentariu:
 
Nume:  
Email:    
Cod verificare:  
Comentariu:  Cauta in site

Alte stiri din domeniu

Rusia nu mai importa legume si fructe din Polonia

Primul cluster mondial de turism pentru tineret

Rusia someaza Ucraina

Turismul de croaziera, in crestere

IKEA: serviciu de comenzi online


Curs valutar

1 EUR = 4.4188 RON
1 USD = 3.3016 RON
1 GBP = 5.5723 RON


Termeni si conditii | Contact | モンクレール ダウン UGG ブーツ RSS Feed
(0.938)

シャネル 財布 コーチ アウトレット グッチ 財布 ルイヴィトン 財布 プラダ バッグ