Zone inundabile: harti de risc
Fabrica de Bani
Vezi comentariile! Tipareste! Trimite unui prieten!

05 martie 2013

Hartile de risc ale zonelor inundabile din Romania vor fi gata pana la sfarsitul acestui an, fiind pentru prima oara cand in tara noastra se realizeaza un asemenea proiect, a declarat luni, la Deva, ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Lucia Varga, transmite Agerpres (4 martie).

Potrivit acesteia, dupa inundatiile din anul 2005, in Romania a inceput un program national de prevenire a acestor fenomene naturale, in acest proiect fiind incluse realizarea unor harti de specialitate. Prima etapa, la nivel national, se va incheia in luna august, urmand ca, pana la sfarsitul anului in curs, consiliile judetene intocmeasca si hartile de risc la inundatii.

'In luna august vom fi gata cu toate hartile de inundabilitate la nivelul intregii tari, conform Directivei (europene - n.r.) privind riscul la inundatii. In perioada august-decembrie, consiliile judetene vor realiza hartile de risc. Avand aceste harti de risc, vom sti, de-a lungul cursurilor de apa, care sunt gospodariile supuse riscului la inundatii si vom impune masuri specifice pentru acestea', a declarat ministrul Lucia Varga.

Din cauza ca administratiile judetene nu detin suficiente fonduri pentru acest proiect, consiliile judetene vor beneficia de fonduri din finantari europene, printr-un program de asistenta tehnica.

In acest sens, judetul Hunedoara va primi 120.000 de euro.

Ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura a mai spus ca intocmirea hartilor de risc la inundatii raspunde cerintelor dintr-o directiva europeana, dar si ofera posibilitatea de a intocmi o lista cu lucrarile necesare in bazinele hidrografice.

Ministrul delegat pentru ape, paduri si piscicultura, Lucia Varga, s-a aflat luni in judetul Hunedoara la invitatia presedintelui Consiliului Judetean, Mircea Ioan Molot, cu acest prilej fiind organizata o intalnire cu primarii in care reprezentantii autoritatilor locale au putut prezenta, concret, mai multe probleme cu care se confrunta in acest domeniu.Adauga un comentariu:
 
Nume:  
Email:    
Cod verificare:  
Comentariu:  Cauta in site

Alte stiri din domeniu

O noua extinctie in masa ameninta Terra?

Mai multi oameni, mai putine nevertebrate

Seceta catastrofala in SUA

El Nino revine?

3 bazine hidrografice - Cod Portocaliu


Curs valutar

1 EUR = 4.3873 RON
1 USD = 3.2638 RON
1 GBP = 5.5451 RON


Termeni si conditii | Contact | モンクレール ダウン UGG ブーツ RSS Feed
(2.125)

シャネル 財布 コーチ アウトレット グッチ 財布 ルイヴィトン 財布 プラダ バッグ